Rural Market Маркет
Treset Humus
Se prodava planinski humus 075952127 (prodazba na golemo)

Gradinski

075952127
Biohumus od kaliforniski crvci i legla
Prodavam bio humus .
Biohumusot dobien od kaliforniskite crvi e visoko kvalitetno organsko gjubre bez neprijaten miriz.Ima golema mok da ja apsorbira vodata i ne sodrzi patogeni stetni bakterii.So ova gjubre se vrakaat unistenite mikroorganizmi vo pocvata koj kako korisni obezbeduvaat ishrana na rastenijata i koga se pojavuvaat stetnite mikroorganizmi im se sprotivstavuvaat i vo najgolem del gi unistuvaat.
Za sadenje lozovi i ovosni nasadi se upotrebuvaat 1,0 - 1,5 l po sadnica.
Za prihrana 2,5 - 3,0 l po koren
Za zelencuk 0,2 - 0,3 l po koren
Za cvekarstvo 10-30% biohumus ostanatoto zemja.
Za razlika od drugite gjubriva sodrzi:
11 pati poveke kalium
7 pati poveke fosfor
5 pati poveke nitrat
3 pati poveke magnezium

Gradinarskite rastenija tretirani so biohumusot sodrzat od 2 do 5 pati poveke vitamin C od ostanatite
POVEKE INF NA TEL 071 448 114 (vip)


dzaic

071 448 114
Arsko Gjubre
Цена: По Договор

Се продава Арско ѓубре од крави.Телефон за подетални информации 071205343

Игор

070438944
Ѓубре,арско,Gjubre, arsko
Цена: 2.000 МКД

Cena 2000 den prikolka

Aleksandar
072211215
Sredstvo za dezinfekcija
Цена: 310 МКД

Sredstvo za dezinfekcija na race, sredstvo za dezinfekcija na povrsini ( koncentrat, od 1l koncentrat se dobiva 30l tecnost)


Zoran

078525264
БИОХУМУС 100% ОРГАНСКО ЃУБРИВО
Цена: 7 МКД
Цената не е фикснаБИОХУМУС е високо квалитетно органско ѓубре добиено од арско ѓубре со помош на калифорниски црви. Калифорниските црви арското ѓубре го преработуваат една година. Потоа се суши сее и пакува. Богато е со сите органогени елементи, микроелементи и биоактивни микроорганизми. Идеално е за употреба во органското земјоделие. Се положува непосредно до коренот и не може да се предозира, а растенијата лесно и брзо го асимилираат.
Во својот состав ова ѓубриво содржи 54,05% органски материи, 28,80% пепел, 3,4% азот и 4,7% калиум. Со испитување на ова ѓубриво се покажа дека во биохумусот не се пронајдени фитопатогени микроорганизми, ниту пак зоопатогени организми. Според микробиолошкиот набој и хемиските анализи, биоѓубривото е силно биогено што дава гаранција дека ќе обезбеди добра биогенизација на почвата. Во него нема нематоди, протози и фитопатогени бактерии и габи и притоа важно е да се напомене дека биоѓубривото покажа добри резултати во однос на голема водозадржливост, така што, по внесувањето во почвата ќе ја зголеми водозадржливоста на почвата што е многу важен фактор бидејќи растенијата имаат голема потреба за вода.

Биохумусот може да се употребува на неколку начини:

- Се расфрла по почвата (рачно или машински), а потоа се заорува;
- Се положува непосредно до коренот (при садење и расадување);
- Со трактор се отвора бразда, биохумусот се положува во браздата, а потоа се заорува. За поголеми количини следува попуст !!!!!!!!!!!!
ПОВЕЛЕТЕ !!!!!!!
ИНФОРМАЦИИ на вип-тел
071 448 114dzaic

071 448 114
market