Rural Market Маркет
Gubre humus
Prodavam humus, pogoden za gradini cvekinja bavci kontakt 076455386
Organski Humus - Substrat za site vidovi rastenija
Цена: По Договор

Visokokvaliteten substrat so dokazani analizai vo poveke laboratorii. Substratot e namenet za site vidovi rastenija za profesionalci i amateri.

Pakuvanja vo mali pakuvanja od 5l. i golemi od 50l
Dikan

070568094
Organski Humus - Substrat za site vidovi rastenija
Цена: По Договор
Visokokvaliteten substrat so dokazani analizai vo poveke laboratorii. Substratot e namenet za site vidovi rastenija za profesionalci i amateri.

Pakuvanja vo mali pakuvanja od 5l. i golemi od 50l
Dikan

070568094
BIOHUMUS , OVOSNI SADNICI I KALIFORNISKI CRVI
ORGANSKO GJUBRIVO ZA ZEMJODELIE, GRADINARSTVO I CVEKINJA
LEGLA NA KALIFORNISKI CRVI ZA SOPSTVENO PROIZVODSTVO NA BIOHUMUS SO CELOKUPNA OBUKA
KALIFORNISKI CRVI ILI BIO-GUBRIVO
Цена: По Договор
Цената не е фиксна

Биохумус - еколошката алтернатива-бенефиции и употреба

Биохумусот е природно ѓубриво, добиен со преработка на органски материи од црвено калифорниски црв (Lumbricus rubellus).

Биохумусот претставува:
• Хомогенна, без мирис, богата со органски материи малку гранулирани материја
• со кафеава боја - резултат од полагање на скапани органски отпад во храносми-лателниот тракт на црвот
• Содржи лесно сварлива и значителни како свое количество макро и микроелементи и др.
• Отсутни карактеристични за сточно ѓубриво патогени микроорганизми и паразити.
• Поседува јасно изразени бактерицидни својства.
• Семето на плевелите се минимизира.
Што уште се случува, додека ги прихрануваме растенијата?
При долготрајна употреба приносите се зголемуваат од 30% до 70% поради својството на биотора да ја подобрува и зајакнува функционирањето на почвата како самостојна и самооб-
нова се жива биосистема.
Тој ја подобрува нејзината структура - го прави среднозрнеста и водоотпорен.
• Ова овозможува апсорпцијата на значителни количества продуктивна влага и храна -
• афирмативна материи кои не се мијат лесно.
• Почвата стекнува лабава градежно послаба пластичност, обработува се полесно и
• не напукнува силно при сушење.
• Задржува повеќе воздух, топлина и влага.
• Создаваат се поволни услови за развој на корисните микроорганизми кои
• од своја страна ја одржуваат нејзината плодноста
• Детоксикант е за пестициди и тешки метали.

БИОХУМУСоТ СЕ УПОТРЕБУВА:
• за основно да се оплоди земјата на есен и на пролет;
• предсеитбено и присеитбено;
• како супстрат за производство на семе и саден материјал;
• како супстрат за искоренувањето сечи и други растенија;
• за потхранување во вегетационен период;
• за подготовка на различни мешавини за оранжерии, саксии расади и др.


Препорачани дози

ОСНОВНо ѓубрење - пред главната обработка на почвата се посипува меѓу 100-500 мл / м ² според почвата и културата.

ПРОИЗВОДСТВО НА Садници: Потопете на семето пред сеење - 150 мл биофлор кои престојувале 12 часа во 1 л вода, од време на време се промешува се прецедува. Во растворот се натопени, за 5 - 6 часа семето, светилки или компирот за садете. Постилаат се да се исушат.
• Садници во саксии - мешавина од 1 дел биохумус и 4 до 5 делови почва, тресет, перлит (по волумен) - според големопродажба на садници од соодветните растителен вид.
• Разсадопроизводство во леи - пред засејувањето 1 л биохумус 1 м ² од кревет, а потоа се меша со горниот слој почва.

ЦВЕЌЕ во саксии:
• Кога садење во саксијата се меша 1 дел биохумус и 3 дела почва.
• садев се секои 2 - 3 месеци, како кај помалите саксии 2 - 4 лажици

Зеленчук, компир, јагода и ЦВЕЌЕ:

078 327 049 ИВИЦАmarket