Rural Market Маркет
Микоризирани Садници
Садници даб заразени со црн летен тартуф
Jacmen
Se prodava prvoklasen jacmen

Jovica

071308397
Црвена пченка (семе и интегрално брашно) 078266538
ЗОШТО БРАШНО ОД ЦРВЕНА ПЧЕНКА

АНТОЦИЈАНИН (ги штити еритроцитите и ги прави крвните садови поеластични, а со тоа индиректно влијае на срцето, па затоа подобро пумпа крв) - Пигментот кој создава ваква интересна боја на пченка е антиоксидансот флавоноид кој ги штити телесните системи (првенствено го успорува процесот на стареење, штити од малигни заболувања и служи и како одбрана од оксидативниот стрес. Тие исто така помагаат за подобро функционирање на имунолошкиот систем, имаат антиасматичен, антибактериски и антиалергиски ефект и имаат позитивен ефект врз правилното функционирање на кардиоваскуларниот систем.) ОСВЕН ХЛОРОФИЛОТ, АНТОЦИЈАНИНИТЕ СЕ НАЈВАЖНИТЕ ВИДЛИВИ РАСТИТЕЛНИ ПИГМЕНТИ. АНТИЦИЈАНИНИТЕ ИМААТ АНТИНФЛАМАТОРНИ СВОЈСТВА, СЕ ПОВРЗУВААТ СО ПОВРАТНИТЕ СВОЈСТВА НА НЕРВНИТЕ ОШТЕТУВАЊА И МОЖЕ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ДИЈАБЕТИСОТ. Црвената пченка содржи 350% повеќе антиоксиданти, како и 20% повеќе протеини од белата, жолтата и други бои и варијанти на пченка.
Се Продава Јачмен за сеење / Se prodava jacmen za seenje
Сортка Барум Хрватски семенски сеен 2019 прва реколта е 2020...

070-803-443
Sibirski lemon
Цена: 500 МКД
Продавачот прифаќа предлози за цена

Sadnici sibirski limon cenata. E od 500 do 350 den zavisnost od visinata na sadnikot i od kolicinata

Gorgi

072274448
se prodavaat kalemeni ukrasni rastenija i Sibirski limoni
Цена: 1 €

Se prodavaat kalemeni ukrasni rastenija i sadnici sibirski limoni. Katalpi kalemeni na 2.20m, sophora japonica pendula, crven javor (acer red rubrum), crvena sliva ( Prunus pissardi), japonska cresha isto taka kalemena na 2.20m (prunus serrulata)... za povekje info javete se, sliki nemam od site, zatoa se staveni latinskite iminja, poglednete gi na internet kako izgledaat i kako ke izgledaat ponataka.

Ukrasni

077649551
market