Црвена пченка (семе и интегрално брашно) 078266538
ден.50 (MKD)
Ново Село
ЗОШТО БРАШНО ОД ЦРВЕНА ПЧЕНКА

АНТОЦИЈАНИН (ги штити еритроцитите и ги прави крвните садови поеластични, а со тоа индиректно влијае на срцето, па затоа подобро пумпа крв) - Пигментот кој создава ваква интересна боја на пченка е антиоксидансот флавоноид кој ги штити телесните системи (првенствено го успорува процесот на стареење, штити од малигни заболувања и служи и како одбрана од оксидативниот стрес. Тие исто така помагаат за подобро функционирање на имунолошкиот систем, имаат антиасматичен, антибактериски и антиалергиски ефект и имаат позитивен ефект врз правилното функционирање на кардиоваскуларниот систем.) ОСВЕН ХЛОРОФИЛОТ, АНТОЦИЈАНИНИТЕ СЕ НАЈВАЖНИТЕ ВИДЛИВИ РАСТИТЕЛНИ ПИГМЕНТИ. АНТИЦИЈАНИНИТЕ ИМААТ АНТИНФЛАМАТОРНИ СВОЈСТВА, СЕ ПОВРЗУВААТ СО ПОВРАТНИТЕ СВОЈСТВА НА НЕРВНИТЕ ОШТЕТУВАЊА И МОЖЕ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ДИЈАБЕТИСОТ. Црвената пченка содржи 350% повеќе антиоксиданти, како и 20% повеќе протеини од белата, жолтата и други бои и варијанти на пченка.
1 0 Коментари 0 Споделувања
Ве молиме најавете се за да притиснете ми се допаѓа, да споделите и да коментирате!
reklama
market