Пребарај
 • Домашни мекици, кифли, пити, банички
  ден.250 (MKD)
  Скопје
  ???? Во пресрет на празничните денови кои следат, посни кифли и салати со вклучена достава
  ????Нарачај на време 070 879 347
  Биди си гостин дома????
  #delivery #domasnosiedomasno #кифли #палачинки #mekici #pitadomasna #недела #testo #домашносиедомашно #baking #домашнијајца #доставадодома #сирењачи #салати #домашникифли #кујнатанамама
  0 0 Коментари 1 Споделувања
  Ве молиме најавете се за да притиснете ми се допаѓа, да споделите и да коментирате!
 • ???? Во пресрет на празничните денови кои следат, посни кифли и салати со вклучена достава
  ????Нарачај на време 070 879 347
  Биди си гостин дома????
  #delivery #domasnosiedomasno #кифли #палачинки #mekici #pitadomasna #недела #testo #домашносиедомашно #baking #домашнијајца #доставадодома #сирењачи #салати #домашникифли #кујнатанамама
  0 0 Коментари 0 Споделувања
  Ве молиме најавете се за да притиснете ми се допаѓа, да споделите и да коментирате!
 • Питулици

  Кога ќе споменеме питулици на што ве асоцира поимот?

  Не, сигурно не станува збор за палачинки!

  Овој специјaлитет е карактеристичен за Демирхисарско-Битолскиот крај, а во многу домови е задолжителен дел од бадниковата посна трпеза.Интересен податок за сите наши читатели: овој специјалитет не содржи ниту една состојка од животинско потекло, вегански е, а не содржи ниту вештачки додатоци, туку ова е уште еден стар рецепт кој ќе ве збуни со својата едноставност и ќе ве воодушеви со богатиот вкус.

  Одличен е во блага или солена верзија, а толку е едноставен што без многу трошоци можете за своите гости да приготвите вкусен традиционален специјалитет.

  Нашите баби кои живееле во повеќе члени семејства во минато не можеле да си обезбедат доволно храна, поретко консумирале месо, а многу често и постеле. Питулиците често биле на нивната трпеза, а момата која можела да направи мазници и питулици важела за голема домаќинка.
  0 0 Коментари 0 Споделувања
  Ве молиме најавете се за да притиснете ми се допаѓа, да споделите и да коментирате!

Нема резултати за прикажување

Нема резултати за прикажување

Нема резултати за прикажување

Нема резултати за прикажување

market