Terms / Услови

Одредби и услови

Краток преглед

 

 1. Рурален Маркет ја одржува платформата на која е содржината кои нејзините корисници ја објавуваат.
 2. Вие сте личност која е одговорна за своите објави и за целата содржина која ја објавуваш. Не смееш да објавуваш штетна ниту илегална содржина.
 3. Иако Рурален Маркет може повремено да ја проверува содржината која е објавена од нејзините членови, Рурален Маркет не е одговорен за содржината која корисниците ја објавуваат.
 4. Се согласуваш да ги примаш известувањата или меиловите за активностите кои се поврзани со твојот профил.
 5. Непочитувањето може да доведе до прекин на нашите услуги или суспендирање на вашиот профил без предупредување.
 6. Одговорноста за содржините на страницата Рурален Маркет е точно дефинирана.

 

Согласност

Со користење на интернет страницата ruralmarket.net и ruralmarket апликацијата во потполност се согласуваш со овие правила на користење(Одредби и услови). Во случај да не се согласуваш со овие Одредби и услови, ве молиме да не ја користите оваа интернет платформа.

Мораш да ги познаваш детаљите од Одредбите и условите, како и Кодексот на однесување. Одредбите и условите и Кодексот на однесување го сочинуваат комплетниот договор помеѓу тебе и интернет страницата Рурален Маркет.

Користење на веб - страната и пристап

Понудените услуги од Рурален Маркет се нудат само на возрасни. Морате да имате 18 години да ја користите веб-страницата. Во секој законски пропишан случај, законот бара да мора да имате најмалку 18 години за законска употреба на оваа веб-страница. Се применува минималната возраст предвидена со закон.

Мора да користите само точни и искрени информации што нема да ги измами останатите корисници  и кои ќе ги ажурирате во случај на промена. Изјавувате дека користените информации не ги прекршуваат правата на некои трети страни.

Членство

Можете да добиете пристап до нашата услуга и да станете член на веб-страницата преку создавање профил на интернет страницата. Никој не може да се пријави за употреба повеќе од еднаш, дури и ако користи друго име. Членството лично му припаѓа на самиот член и не може да биде доделено или пренесено на некои трети страни.

Рурал Маркет има право да одбие побарано членство. Вашето членство започнува само кога ќе добиете е-пошта за потврда од веб-страницата на Рурал Маркет.

 

Прекинување и суспензија

Можете да го прекинете вашето членство во Рурал Маркет кога сакате, преку своите подесувања.

Рурал Маркет  може да го суспендира вашето членство ако прекршите (или постои сериозен ризик од кршење) на Одредбите и условите за користење. Таквото прекинување или суспензија може да се случи без претходна најава, иако ние секогаш ќе ве информираме по е-пошта. После таквиот начин на прекин или суспензија, не се дозволува повторно поврзување или регистрација на избришаниот корисник.

Се согласуваш и прифаќаш, во случај на објави кои не се во согласност со Одредбите и условите, како и во согласност со Кодексот на однесување дел од твоите објави да бидат избришани.

Обврски за членство

Секоја употреба на веб - страницата мора да биде во согласност со важечките закони. Вие не може да ја користите веб - страницата ако важечките закони не дозволуваат да ја користите.

Во случај на кривични дела извршени од страна на член, Рурал Маркет има право да ги пренесат сите приватни податоци до надлежните органи, доколку е потребно, се разбира, без претходно известување до корисникот.

Треба да го почитувате Кодексот на однесување при користење на сајтот.

Содржини објавени од членови

Рурал Маркет е место каде што можете да ги објавувате вашите производи или услуги кои се за продавање. Место за запознавате на нови луѓе, место за споделување на деловно искуство.  Зачувувањето на безбедна, пријатна и пријателска атмосфера на страницата Рурал Маркет е важна за вас,а и за нас.

Вие сте одговорни за сите текстови, слики и информации што ги објавувате на веб-страницата Рурал Маркет.

Поточно:

 • Не смеете да објавувате навреди, непристојни изјави, порнографска содржина или која било друга содржина што може да го навреди човековото достоинство.
 • Не смеете да ги компромирате другите посетители на веб - страницата со поставување на вируси или други штетни програми.
 • Не смеете да објавувате лажни, малтретирачки, заканувачки, клеветнички материјал.
 • Не смеете другите членови да ги убедувате за вашите политички или религиозни убедувања. Прекумерното користење на националните или верскитете симболи нема да се толерира.
 • Не смеете да се преставувате како друга личност. Можете да објавувате само содржини кои се однесуваат на вашиот вистински идентитет.
 • Не смеете да објавувате нелегални содржини или оние што би можеле да го поттикнат однесувањето кое се смета за кривично дело. Сликите од оружјето не се дозволени.
 • Вие не смеете да објавувате содржини што ги прекршуваат правата на интелектуална сопственост на другите. Ова значи дека не можете да ги копирате материјалите на другите или нивните слики без нивна дозвола.

Забелешка!

 • Веб-страницата може да содржи содржини што може да ве навредуваат.
 • Рурал Маркет има право, но не е обрзан да ги контролира членовите и нивната содржина испратени на сајтот. Истото важи и за споровите меѓу членовите.
 • Рурал Маркет има право да ја избрише содржината на секој корисник од веб - страната, ако не е во согласност со Одредбите и условите или ако е штетен за организацијата односно за третите лица.

Размена на стока и пари

Рурален Маркет е место каде производителите огласуваат продажна стока, а купувачите им нудат определена сума на пари. Размената на стоки и услуги помеѓу продавачите и купувачите за пари е надвор од надлежностите и одговорноста на Рурал Маркет.

Безбедност

Ако ги објавувате и / или откривате на другите членови доверливи или чувствителни информации за себе, тоа го правите само на ваш сопствен ризик.

Користењето на личните податоци, кориснички имиња, лозинки и / или влезни кодови е одговорност на корисникот и никој друг. Корисникот е обврзан да ја чува доверливоста и безбедноста на неговите информации за најава. Корисникот е должен веднаш да ја извести веб-страницата Рурал Маркет во случај на злоупотреба или кражба на информации за најава со испраќање на e-mail на насловната страаница со линкот Contact Us.

Вие се согласувате дека ќе ги преземете потребните рационални мерки на претпазливост во интеракција со другите членови.

Од вас се бара да пронајдете штетни или нелегални содржини на веб-страницата Рурал Маркет и пријавете го навремено. Ако Рурал Маркет го процени вашето тврдење дека е оправдано, секоја навредлива содржина ќе биде отстранета (текст, слики, информации или податоци) што е можно поскоро. Нелегалните активности можат да се пријават и на органите на редот.

Права на интелектуална сопственост

Вие гарантирате дека сите информации објавени на вашиот профил се објавуваат од вас и дека сте единствениот автор на вашиот профил. Кога ќе ги внесете информациите, тие се наменети да бидат видливи за другите членови, вклучувајќи ги текстот, сликите, фотографиите, цртежите или графика за профилот, опис на сликата итн., Им давате на корисниците на Рурал Маркет неограничена дозвола за дистрибуција, користење, преведување или модификува овие информации.

Трговските марки, ознаки, логоа, графика, слики, анимации, снимки и текст кои се појавуваат на https://www.ruralmarket.net се дел од имотот и се во сопственост на Рурал Маркет и не смее да се репродуцира, користи, објавува, дистрибуира, продава или прикажани без експлицитно писмено одобрение од Рурал Маркет.

Важечки закон и надлежен суд

Договорот ќе биде регулиран со македонските закони, без оглед на неусогласеноста непочитувањето на другите законски правила. Во случај на спор и конфликт во врска со Договорот или употребата на веб - страницата, исклучиво е во надлежност на судовите во Република Македонија.

Промени во Одредбите и условите

Рурал Маркет може да ги промени овие услови во секое време. Променетите верзии ќе стапат во сила триесет (30) дена по објавувањето на веб - страната и ако продолжите да ја користите истат, тоа ќе значи дека ја прифаќате новата верзија.

 

 

Правила на однесување

Нашата желба е сите корисници да се безбедни и одговорни на веб-страницата Рурал Маркет. Затоа ве молиме, прочитајте и почитувајте го Кодексот на однесување и условите.

Рурал Маркет дозволи

Ставете ги само вашите лични слики и текстови.

Авторските права се сфаќаат многу сериозно. Ако немате право да објавувате слика или текст, тогаш не го правите тоа. Како и да е, ако се сретнете со некој кој ќе дознае дека не сте вие на фотографијата е многу напријатно чувство, нели?

Уредете го го вашиот профил. Објавувајте ги најубавите фотографии од вашите производи и услуги. Дејствувајте деловно, но така и однесувајте се. Разговарајте со нас за тоа. Кажете им на вашите пријатели за нашата веб - страна. Кажете им на сите. Но, не испраќајте спамови - никој не го сака тоа!

Не ризикувајте! Размислете пред да објавите нешто

Следете ги нашите совети и упатства.

Знаеме дека модераторите понекогаш се здодевни. Но, тие се таму само ако не ги почитувате нашите правила.  Ако не сакате да ги почитувате, одете и направете ваша страница! Двајца, како и секоја квалитетна врска, се засноваат на почит: почит кон нашите корисници, почитување меѓу корисниците и почит кон нашите модератори.

Рурал Маркет забрани

Не ги вознемирувајте другите и не им праќајте спамови.

Немојте да пишувате или испраќате пораки или слики со штетни, заканувачки, лажни, клеветнички, полн со омраза, агресивни, расистички, вулгарни, понижувачки, груби, навредливи, насилни, непристојни или порнографски содржини.

Не испраќајте несакани комерцијални пораки или верижни писма и не пишувајте долги текстови.

Не објавувајте порнографски содржини и текстови.

Не прави нелегални активности на нашата страница. Инаку ќе ве известиме до надлежните органи.

Не објавувајте содржини за кои немате задолжителни авторски права. Вие и само вие ја сносите одговорноста за објавената содржина. Рурал Маркет нема да биде одговорен за објавување на содржини за кои немате авторски права. Рурал Маркет ќе ги казни оние чии содржини ги кршат правата на трети лица.

Не обидувај се да го пробиеш Рурал Маркет или нечиј профил во Рурал Маркет. Ако извршиш такво нелегално дело, може да му се изрече казна затвор и / или парична казна.

Ако не ги следите овие правила и упатства, ќе добиете или предупредување или блокирање на профилот. Ние не сме должни да ве предупредиме дека ги прекршувате правилата. Во случај на сериозни прекршувања на правилата, ние веднаш ќе ве блокираме без можност за враќање на вашата сметка.

Овие упатства се наменети да го направат и да го задржат Рурал Маркет како место кое корисниците ќе го употребуваат за огласување на свои производи и услуги.

Жалби

Можеш да ги пријавиш сите злоупотреби така што ќе го следиш линкот на насловната страна Contact Us.

market